BACK TO PORTRAIT ORIENTATION
+

Goyang City Hall

Goyang

location

Goyang, Korea


project completion

2021


type

International Competition


The context conditions harbored a great morphological variety of natural and urban agents without a straightforward plot or order. Given the vast dispersion of formalities and reference elements, the building was born by understanding the specific geometry of the property, whose limit does not draw a recognized silhouette but a morphology molded by natural agents, among which the Daejangcheon stream stands out. This plot geometry is analyzed to identify the property center of gravity. This point defines the geometric center of the circle, being the primary expression of the project. Therefore, the building extends mainly in a horizontal direction.

The proposal seeks a scheme that responds to this position’s sustainability, efficiency, and democratic accessibility parameters. It aims to eliminate the classic structures of government representation but rather a concatenation of spaces that follow a horizontal hierarchy between users and workers. A building that welcomes its visitors, establishing a maximum permeability that invites their enjoyment. A democratic infrastructure that attracts the citizens of Goyang, regardless of whether they need to visit the City Hall or Council. Goyang New City Hall becomes a popular destination and not just a government one.

THERE AREN´T TEAM MEMBERS